The toolclutch way

Ik ben altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling. Het is één van mijn drijfveren om mezelf steeds beter te leren kennen en die kennis vervolgens in te zetten in mijn ondernemerschap en werk. Begrijpen waarom ik doe wat ik doe en waarom de ander doet wat hij doet, het is een onderwerp waar ik nooit over uitgeleerd raak.

Ik heb dan ook zoveel boeken, cursussen en mensen gevolgd die hier kennis over hebben en delen.

Er is iets interessants wat ik daarbij opmerkte. Namelijk dat ik nooit alles tegelijk gebruik maar regelmatig wissel van tool en dat ik een tool altijd vertaal naar mijn eigen leven en mijn eigen mogelijkheden.

Ik merkte dat andere mensen dit lastiger vinden om te doen en soms heel star vast kunnen houden aan een tool of kennis die ze is aangereikt. Ik pak wat ik kan gebruiken en de rest gooi ik bij wijze van spreken over de schutting. Ik evalueer een tool of kennis ook regelmatig, geldt het nog voor mij? Dat geldt ook voor de wetenschap, nieuwe inzichten zorgen voor nieuwe kennis en informatie en soms ontstaat er dan een heel ander perspectief, dus waarom niet bij jou?

Ik bedacht me dat een gereedschapkist met al dat gereedschap zoals je wel eens leest niks voor mij is, al dat geleur met spullen en gereedschappen die je nooit gebruikt en zo ontstond mijn visie daarop: "The toolclutch way"

Je pakt een paar tools die je op dit moment nodig hebt en je stopt ze in je clutch. Binnen handbereik, netjes in een supermooie clucth passend bij je outfit en volgende maand heb je misschien een paar andere spulletjes in je clutch omdat je dan andere tools nodig hebt. 

 

 

 

 

 

        Die visie omschrijft "The toolclutch way"; 

  • Licht
  • Makkelijk
  • Enkele tools die op dit moment bij je passen
  • Je kan er eenvoudig tools uithalen
  • En eenvoudig nieuwe tools in doen
  • Je clutch & tools passen helemaal bij wie jij bent
  • Je leven wordt er mooier en makkelijker door

Hoe gaat het in zijn werk?

Samen met jou ga ik op onderzoek uit. Ik deel een jaar lang mijn tools en inzichten met je die ik in de afgelopen jaren heb verzameld. Ook duik ik elke maand in een nieuwe tool die we samen gaan onderzoeken. Denk aan methodes, boeken en inspirerende mensen. 

Elke twee weken praat ik je bij in de FB groep "The Toolclutch Way". Jij laat me weten wat jij eruit haalt, hoe je het toepast en wat je ermee kan en samen stellen we zo ieder onze eigen toolclutch samen waarbij we op ieder moment van inhoud mogen wisselen. Hoe fijn is dat? 

Gedurende het jaar kijken we hoe dat gaat, komen we een keer bij elkaar om te connecten als jij dat leuk vindt om met gelijkgestemden onderling bij te praten en van elkaar te leren. Liever niet of geen tijd? Geen probleem, alles kan ook online. 

 

Waarom ik dit doe?

The Toolclutch Way zit al zo lang in mijn hoofd maar ik heb nog steeds niet duidelijk wat ik ermee ga doen. Het wilde maar geen programma worden, om maar zo te zeggen. Dus pak ik het op deze manier aan en bepaal ik later wat het precies gaat worden. Misschien geven jullie me hiermee wel de input voor een boek, wordt het alsnog een programma of blijft het een groep met "toolclutchers"  Wie zal het zeggen. Alles is goed.