Myra: 'Zet het spotify afspeellijstje 'Walk like a badass' maar eens op. Dat gevoel, dat is hoe ik mezelf draag.'

Myra Kokke

 

Myra Kokke woont in Ierland en werkt als freelance tekstschrijver, copywriter en storyteller. Zij inspireert en motiveert dagelijks honderden bijna-starters, ambitieuze dromers en twijfelaars door haar online platform: Le Moustache.

Meer informatie: 
www.myrakokke.com
www.lemoustache.nl 

 

 

Vertel eens. Hoe ambitieus en gedreven ben je?

Ontzettend ambitieus en ontzettend gedreven. Toen we tijdens mijn HBO studie creative communications een eigen bedrijfsnaam moesten verzinnen, was die toendertijd ook met een reden ‘Ambitions’. Mijn ambitie, motivatie en drive zorgen er iedere keer weer voor dat ik precies daar kom waar ik wil zijn. In het leven, en met mijn werk.

 

Waarover?

In het groot? De wereld veranderen. De wereld en de mensen erin mooier, liever, beter, zachter, krachtiger en gelukkiger maken. Dit hoop ik te doen door mijn schrijven, het geven van trainingen en het organiseren van events zoals workations. Er zijn zo ontzettend veel goede, warme, sterke mensen op de wereld; ze zijn het soms alleen zelf even vergeten. 

 

Waarom juist dat? 

Ik heb altijd van schrijven gehouden. Waar ik mezelf voor een grote groep mensen minder makkelijk uit kon drukken, kon ik met pen en papier prima uit de voeten. Alles wat ik fysiek niet kon verwoorden, kon ik op mijn stukje papier uitdrukken. Als klein meisje werd ik al heel verdrietig van de ‘slechte mensen’ in de wereld. Inmiddels weet ik dat het niet alleen om ‘slechte’ mensen gaat, maar ook om het motiveren en inspireren van degenen die de wereld uiteindelijk mooier kunnen maken. Zowel organisaties waar ik voor schrijf, als de mensen die ik hoop te inspireren en motiveren op Le Moustache.

 

Hoe draag jij jezelf?

Sterk, zelfverzekerd en met warmte. Zet het afspeellijstje ‘Walk like a badass’ maar eens aan op Spotify; het gevoel dat dit lijstje je geeft is hoe ik mezelf draag.

 

Wat draag jij waarmee je jouw stijl uitstraalt?

Altijd iets anders. Een combinatie van classy items zoals een witte blazer en leggings met allerlei gekke, kleurrijke patroontjes. Ik hou van toffe retro items, hoeden, kleuren en klasse: gecombineerd met een comfy paar sneakers.  

 

Wanneer voel jij je op en top feelgood girl?

Wanneer ik hard aan het werk ben tijdens mijn krav maga training, wanneer ik thuis in de achtertuin in het zonnetje met de kippetjes zit te kroelen of wanneer ik met mijn Black Violin afspeellijstje door het park loop.

 

Wanneer voel jij je op en top businesslady?

Wanneer ik die hoge vibratie en energie weer gevonden heb. Die go-getter vibe waar je super veel energie van krijgt en al je ideeën in uit lijkt te kunnen voeren. Wanneer ik nieuwe ideeën uitwerk tot lopende ondernemingen, brainstorm over de toekomst, doelen stel, samenwerkingen aan ga en geweldig fijn contact met mijn opdrachtgevers heb.

 

Op welke manier stem jij je omgeving af op de ultieme versie van jezelf?

Ons huis hangt vol inspirerende quotes en kaartjes. Niet alleen ik, maar ook mijn 15-jarige stiefdochter wordt daar helemaal vrolijk van. Daarnaast kom je in iedere ruimte minimaal vijf planten tegen: ook die geven me energie. Natuurlijke materialen als hout zijn in huis ook niet te missen. Daarnaast eet ik gezond en plantaardig, drink ik iedere dag een vers gemaakte smoothie, mijdt ik negativiteit als de pest en probeer ik me met inspirerende, lieve, vrije en warme mensen te omringen. 

 

In welke situaties komen jouw feelgood girl of businesslady skills nog niet altijd lekker uit de verf?

Als zelfstandig ondernemer leef je vaak in onzekerheid: zeker in het begin. Het zijn de maanden (gelukkig zijn het er niet veel) waarop het even wat minder lijkt te gaan. Ik kom dan ontzettend snel in die lage energie te zitten: zowel op werk als op privé gebied. Dan krijg je een beetje zo’n situatie van ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen’ - en dan ben ik echt niet op mijn top. Maar door regelmatig te gaan hardlopen, lief tegen mezelf te zijn en positief te blijven denken kom ik daar gelukkig steeds sneller weer uit. 

 

Welk advies zou jij je tien jaar jongere zelf geven? 

Okay ten eerste: volg je hart, luister naar je intuïtie en kijk toch even in dat ‘geheime laatje’ van je partner. Die stapel rekeningen vertellen je dat dit het moment is te vertrekken; niet om de schulden op je te nemen en alles te betalen. Ten tweede: het komt allemaal goed. Blijf in jezelf geloven, laat geen mens je vertellen wie je bent en hoe jij moet doen wat je doet, en ben wat liever voor dat kleine meisje in je. Alleen samen komen jullie uiteindelijk waar je wilt zijn.

 

Wie is voor jou de ultieme feelgood girl meets businesslady?

Ik denk Yara Michels. Ik leerde haar naam kennen toen ik mijn HBO opleiding volgde: haar vader was mijn leraar creatief schrijven. Ze begon toen net, heeft inmiddels een heel imperium opgebouwd, heeft een ontzettend vrije, laagdrempelige uitstraling en lijkt haar job precies bij haar karakter en leven te kunnen laten passen. Go Yara!

 

Wat heb jij andere feelgood girls & businesslady’s te bieden?

Mijn schrijfkunsten: maar dat is wel heel commercieel. Ik denk vooral mijn (levens)ervaringen, geleerde lessen en daarnaast ook een bak aan informatie en kennis die ik gedurende mijn studies meegekregen heb. Het is niet voor niets dat ik dit allemaal samenvoeg en aanbiedt op Le Moustache. Als ik iets specifieks te bieden zou hebben, zou het dus waarschijnlijk die website zijn.

Quote Carry Yourself planner

 

Myra staat met deze mooie quote in de Carry Yourself planner. Bestel hem hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lya kokke (vrijdag, 08 november 2019 20:58)

    Myra is een hele intelligente mooie vrouw. Door haar wijsheid bewandelt ze hele mooie paden en weet ze precies wat goed en slecht aan voelt. Een fantastische jonge vrouw die straks een geweldig voorbeeld voor haar kindje zal zijn.�