Cisca's zakelijke kijk

Ik ben zelfstandig sinds de jaren 90. Niet alleen door ervaring gepokt en gemazeld, ook door mijn werk als career & businesscoach en communicatieadviseur weet ik het nodige. Dat wil niet zeggen dat ik niet met twijfels, gedoe en andere ondernemersperikelen te maken heb. Ik heb geleerd er mee om te gaan. Op deze pagina deel ik mijn inzichten & beste adviezen.  Wat ik in het dagelijkse leven tegenkom op het gebied van business, lees je elke donderdag op FB.


Wie ben je op het eind van de dag?

Ik ben een fan van Joey Yap sinds ik me verdiep in BaZi Karakteranalyse. Deze expert in Chinese metafysica heeft zo veel kennis. Niet alleen hierover. Zijn uitspraak: "vraag je niet af of je geschikt bent voor die baan, functie, etc. Vraag jezelf af wie je bent aan het eind van dag." is er één die de kern blootlegt. Wie ben je of wie word je als je dagelijks je werk doet en is dat wie je wilt zijn? Krachtige vraag! Wat verdien jij?

Het is 2019 en toch las ik onlangs in de krant nog dat vrouwen elk jaar twee maanden onbetaald werken vergeleken met mannen. WAT???
Met daar onder; de Europese Commissie vindt dat onaanvaardbaar. DUHHH!!!
Denk hier maar aan als je je offerte schrijft of om salarisverhoging vraagt. ;) Wie je bent en wat je doet

Als ik iets geleerd heb in mijn werk is het wel dat wie je bent en wat je doet, elkaar moeten overlappen en aanvullen. Dan werk je namelijk niet alleen aan je personal branding, je blijft dan heel dicht bij wie jij ten diepste bent en dat geeft het meeste geluk. Op het werk en privé. Ik ben daar de afgelopen decennia zo ingedoken dat het mijn expertise is geworden. 

            www.jijonderneemthet.nl
www.jijonderneemthet.nl