Cisca's boekenwereld

Het was in het boek"De kracht van het NEE", dat ik las dat het aantal boeken dat je over een onderwerp leest, bepaalt hoeveel kennis je over een onderwerp hebt. Zijn dat er meer dan 500, dan kan je je gerust een expert noemen op dat gebied, aldus de schrijver. Het was alsof het kwartje bij mij viel, want hoeveel boeken had ik niet al gelezen? Niet alleen over één onderwerp, maar over verschillende onderwerpen. Het zette me indirect ook aan tot nog effectiever lezen. Ik ging vanaf dat moment de volgende "leesregels" voor mezelf hanteren.

  • Was ik tot dat moment een zeer gewaardeerde klant van de boekenwinkel en bol.com, nu reserveer ik elk boek eerst bij de bibliotheek, indien aanwezig.
  • Boeit een boek me niet, dan lees ik niet door. Dat boek gaat terug. Zelfs als iedereen het een must read noemt.
  • Ben ik gegrepen? Dan koop ik het en gebruik het boek ook echt. Wat ik daarmee bedoel? Ik onderstreep, arceer, je kan zien dat het boek gebruikt is. 
  • Ik lees alles, behalve "enge" boeken en vooral over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, ondernemen en quilty pleasure chicklits. 

Net uitgelezen

Heerlijk boek van Floor Gerritsma. Een herkenbaar persoonlijk inkijkje van een vrouw die haar leven na een verwarrende gebeurtenis onder de loep neemt door even afstand te nemen van alles en zo te ontdekken wie ze ook alweer is en wat ze belangrijk vindt in haar leven.

Een week Portugal verleent haar zelfreflectie en inzichten. 

De doe-het-zelf retraite door Floor Gerritsma uitgegeven door Gloude Publishing. 

 


Mijn persoonlijke top 5

Op de FB pagina van Carry Yourself vertel ik over de boeken die ik op dit moment aan het lezen ben, hieronder vind je mijn persoonlijke top 5 van de laatste jaren. 


Playing Big - Tara Mohr

Een boek dat de kijk op mijn eigen functioneren definitief heeft veranderd. Waar houd ik me nog klein? Waar denk ik dat ik nog niet genoeg weet, niet genoeg ben? Hoeveel trek ik me nog aan van wat de ander van me vindt, etc. 
Aanrader voor elke ambitieuze vrouwBig Magic - Elizabeth Gilbert

Ik was geen fan van Elizabeth, vond eten bidden beminnen niet om door te komen. Tot ik een interview over dit boek las. Dit boek wilde ik lezen. Terecht, want bijna elke pagina is raak, raakt en heeft me geïnspireerd om te doen wat je wilt puur omdat je daar zelf een gelukkiger mens van wordt, zonder succes te verwachten. De Succescode - Jack Canfield

Waarschijnlijk het eerste boek waarin ik leerde over de wet van Aantrekking. Niet als wet op zich, maar via de 64 stappen die Canfield beschrijft. Daarin wordt de wet vooral als onderdeel van actie nemen beschreven, waardoor voor mij ratio en gevoel voor het eerst samen werden gevoegd en zakelijk ingezet.  Uit 2005 en een vaste plek in mijn boekenkast.Het leven van je dromen - Cheryl Richardson

In 2002 zag ik dit boek in de gids van de ECI, ja dat bestond toen nog, en het was precies wat ik op dat moment nodig had. Met twee kinderen van 3 en 1 jaar was ik chronisch moe, op dat moment ook flink overspannen en op het pad richting burn-out. 
In 52 weken leerde ik beter voor mezelf te zorgen en mijn eerste zelfhulpboek dat echt resultaat opleverde, meer dan gesprekken met de psycholoog , was een feit.Het plan van je verlangen - Danielle Laporte

De boodschap is zo simpel, maar zo lastig om naar te leven in de hectiek van het moment. Dat was precies waarom ik het heerlijk vond om lijstjes te maken en te strepen en met kleurtjes in de weer te gaan om tot mijn persoonlijke woorden te komen. Nog steeds een dagelijkse reminder voor me; "hoe wil ik me voelen?"