Caroline: 'Ik hou van de energie van met nieuwe ideeën bezig zijn'

Caroline den Ouden-Huijgen, Friz Dezign

 

Caroline den Ouden-Huijgen runt samen met Cisca Stasse het label Carry Yourself. Caroline is al jaren werkzaam als zelfstandig ondernemer met haar bedrijf Friz Dezign. Als grafisch ontwerper maakt zij logo’s, brochures en allerlei andere communicatiemiddelen voor bedrijven.

 

Meer informatie:
www.frizdezign.nl

 

 

Vertel eens. Hoe ambitieus en gedreven ben je?

Ik ben best wel ambitieus en gedreven. Als ik iets doe ga ik er voor de volle 100% voor, zowel prive als in mijn werk. En ik wil altijd groeien, nieuwe dingen leren, mezelf ontwikkelen. Als iets te lang bij hetzelfde blijft vind ik het al snel saai worden, dan moet er weer iets veranderen.

 

Hoe uit zich dat?

In mijn werk wil ik altijd bijblijven en op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Er is sinds ik met mijn bedrijf begon heel veel veranderd in mijn branche. Zo is een aantal jaren geleden online opgekomen en werd er steeds minder drukwerk vormgegeven. Gelukkig zie je hier nu weer een kentering in, want iets vormgeven dat gedrukt wordt vind ik persoonlijk nog altijd het leukst om te doen. Het gedrukte eindresultaat in handen hebben, is altijd weer een bijzonder moment! 

Als ik met een leuke vormgeef-klus bezig ben kan ik me daar ook echt in verliezen. De dag vliegt dan voorbij en dat is ook wel een beetje mijn valkuil, ik vergeet dan rustmomentjes voor mezelf in te bouwen en werk te lang te hard door….

Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik de laatste jaren veel geleerd. Je bedrijf voeren op jouw manier, klanten aantrekken die bij je passen, dat soort dingen. Ik vind het belangrijk om hier regelmatig mee bezig te zijn en mezelf te verbeteren en mee te bewegen.

 

Waarom juist dat?

Als zelfstandig ondernemer heb je een bepaalde vrijheid om de dingen op jouw manier te doen, je eigen tijd in te delen. Toen ik net ondernemer was zei ik overal ja op en vond ik elke klus leuk. Ik wilde alles ook zo snel mogelijk afmaken om mijn klanten tevreden te houden. Dit leverde best wat stress op en op een gegeven moment voelde ik die vrijheid ook helemaal niet meer. Het leek net of ik in dienst was van mijn eigen bedrijf, en ik was een hele strenge baas voor mezelf! Ik heb geleerd dat je best wat liever voor jezelf mag zijn en je grenzen moet bewaken. Je hoeft echt niet overal ja en amen op te zeggen. 

 

Hoe draag jij jezelf?

Door elke dag voldoende me-time (proberen) in te plannen en vooral dingen te doen die ik leuk vind en die me energie geven. Na een drukke werkdag probeer ik ’s avonds voldoende rust in te bouwen. En als ik ’s avonds nog naar een netwerkbijeenkomst ga of iets anders ga doen probeer ik juist ’s middags iets meer tijd voor mezelf in te lassen om even wat te lezen of te schrijven, of een wandeling te maken. Dat geeft me rust en maakt mijn hoofd leeg, zodat ik dan ’s avonds nog even verder kan. Ik doe mijn werk met veel passie en plezier, maar ik heb daarnaast ook echt die rust en tijd voor mezelf nodig.

 

Wat draag jij waarmee je jouw stijl uitstraalt?

Ik combineer graag casual of stoere kleding met wat meer nette kleding, zeker voor mijn werk. Bijvoorbeeld een spijkerbroek met een blazer-jasje, of een jurkje met een leren jasje er op. Ik houd wel van kleur in mijn kleding, je zult mij niet snel helemaal in het zwart gekleed zien bijvoorbeeld. En ik houd van mooie accessoires en schoenen (stiekem heb ik een beetje een schoenentic).

 

Wanneer voel jij je op en top feelgood girl?

Vaak op vrijdag, dat is zo’n beetje mijn feelgood-dag van de week. Dan ga ik altijd eerst ’s morgens naar de sportschool. In de ochtend sporten vind ik zoveel fijner dan ’s avonds, en op vrijdag gun ik mezelf dat. Daarna lekker douchen en met nog natte haren thuis achter de computer wat mails beantwoorden en wat werk afmaken. ’s Middags stop ik als het even kan op tijd en ga ik nog iets doen waar ik op dat moment zin in heb. Soms is dat even lekker niets, en soms ga ik even naar de stad of lunchen met een vriendin of 'collega-ondernemer'.

 

Wanneer voel jij je op en top businesslady?

Als ik naar een meeting of netwerkbijeenkomst ga, mezelf leuk aangekleed heb, hakken aan, (rode) lippenstift op en gaan. Andere ondernemers ontmoeten en ervaringen uitwisselen en vol energie weer thuiskomen.

 

Op welke manier stem jij je omgeving af op de ultieme versie van jezelf?

Ik vind het wel belangrijk dat mijn omgeving sfeer uitstraalt. Ik voel me niet fijn in een kantoor met standaard witte muren en lamellen voor de ramen….. Dus ik ben heel bewust bezig geweest met de inrichting van mijn werkruimte, die heeft een beetje een huiselijke sfeer, met houten bureaus en leuke kuipstoeltjes. Verder heb ik op mijn werkplek een muur beplakt met allemaal pagina’s uit tijdschriften met mooie plaatjes en teksten, die geven mij inspiratie en motivatie.

 

In welke situaties komen jouw feelgood girl of businesslady skills nog niet altijd lekker uit de verf?

Het bewaken van mijn eigen grenzen blijft altijd wel een dingetje. Ik heb al grote stappen gemaakt in het luisteren naar mijn intuïtie en gevoel om daar rekening mee te houden, maar ik ben nog steeds vaak geneigd te snel ja te zeggen. Ik vind ook zoveel dingen leuk om te doen, waardoor het dan weer snel druk wordt.

 

Welk advies zou jij je tien jaar jongere zelf geven?

Relax en geniet van de reis! Wees niet zo streng voor jezelf!

 

Wie is voor jou de ultieme feelgood girl meets businesslady?

Ik vind Cisca wel een ultieme feelgood girl meets businesslady. Zij is een ambitieuze businesslady, altijd bezig om zichzelf te verbeteren en daarnaast doet ze de dingen die zij leuk vindt en draagt dit ook uit.

 

Wat heb jij andere feelgood girls & businessladies te bieden?

Brainstormen en ideeën bedenken en uitwerken doe ik graag, dus ik sta altijd open voor een goede brainstormsessie! Ik hou van de energie van met nieuwe ideeën bezig zijn, hier met elkaar over brainstormen. Vaak kom je door iets dat een ander zegt zelf ook weer op nieuwe inzichten. 

In mijn werk als grafisch vormgever denk ik graag mee en geef ik vorm aan de ideeen die jij hebt op zakelijk gebied. Of dat nu gaat om het ontwerpen van een nieuw logo of huisstijl, of het vormgeven van een actie of iets anders. Ik help je graag met je zichtbaarheid op een manier die bij jou past!

Daarnaast vind ik het leuk om te sparren met andere ladies over hoe zij hun business voeren, de keuzes die ze maken, doelen die ze nastreven en hoe zij de balans tussen zichzelf en hun business bewaken en ervaren. 

 

Caroline staat met deze mooie quote in de Carry Yourself planner. Je besteld hem hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Wilma (maandag, 05 augustus 2019 16:55)

    Mooi stuk Caroline...
    Moederlijke raad: altijd bezig zijn om het beste uit jezelf te halen is prima...maar neem ook de tijd om regelmatig terug te kijken en trots te zijn - en te genieten van- hetgeen je al bereikt hebt. Van jezelf houden om wie je bent i.p.v. om wat je bereikt hebt dus....
    Oh en schoenen heb je nooit genoeg en rode lippen staan je prima..xxx