Cisca's persoonlijke top 5

Op de FB pagina van Carry Yourself vertellen wij regelmatig over de boeken die we lezen, hieronder vind je mijn persoonlijke top 5 van de laatste jaren. 


1. Playing Big van Tara Mohr

 

Een boek dat de kijk op mijn eigen functioneren definitief heeft veranderd. Waar houd ik me nog klein? Waar denk ik dat ik nog niet genoeg weet, niet genoeg ben? Hoeveel trek ik me nog aan van wat de ander van me vindt, etc. 
Aanrader voor elke ambitieuze vrouw.2. Big Magic van Elizabeth Gilbert

 

Ik was geen fan van Elizabeth, vond eten bidden beminnen niet om door te komen. Tot ik een interview over dit boek las. Dit boek wilde ik lezen. Terecht, want bijna elke pagina is raak, raakt en heeft me geïnspireerd om te doen wat je wilt puur omdat je daar zelf een gelukkiger mens van wordt, zonder succes te verwachten. 3. De Succescode van Jack Canfield

 

Waarschijnlijk het eerste boek waarin ik leerde over de wet van Aantrekking. Niet als wet op zich, maar via de 64 stappen die Canfield beschrijft. Daarin wordt de wet vooral als onderdeel van actie nemen beschreven, waardoor voor mij ratio en gevoel voor het eerst samen werden gevoegd en zakelijk ingezet.  Uit 2005 en een vaste plek in mijn boekenkast.4. Het plan van je verlangen van Danielle Laporte

 

De boodschap is zo simpel, maar zo lastig om naar te leven in de hectiek van het moment. Dat was precies waarom ik het heerlijk vond om lijstjes te maken en te strepen en met kleurtjes in de weer te gaan om tot mijn persoonlijke woorden te komen. Nog steeds een dagelijkse reminder voor me; 'hoe wil ik me voelen?'5. Het leven van je dromen van Cheryl Richardson

 

In 2002 zag ik dit boek in de gids van de ECI, ja dat bestond toen nog, en het was precies wat ik op dat moment nodig had. Met twee kinderen van 3 en 1 jaar was ik chronisch moe, op dat moment ook flink overspannen en op het pad richting burn-out. 
In 52 weken leerde ik beter voor mezelf te zorgen en mijn eerste zelfhulpboek dat echt resultaat opleverde, meer dan gesprekken met de psycholoog , was een feit.
Reactie schrijven

Commentaren: 0